IMS AKUPUNKTUR

DV Massage Slagelse Dannie Vinderslev massør

IMS Akupunktur er en behandlingsmetode, hvor behandleren placerer tynde nåle i ømme eller forkortede muskeler.

Akupunkturnålene der bruges, er meget tynde og når de stikkes igennem huden mærker man kun et lille prik – hvis man stikker i en sund og rask muskel mærkes ingenting. Finder man derimod en forkortet og supersensitiv muskel, mærker man en spændingsfornemmelse – som en lokal muskel krampe eller spjæt. Det er den mest almindelige følelse og det er fordi muskelfibrene spænder omkring nålen.

​ Denne fornemmelse er nødvendig for et godt resultat og giver bagefter en frihed og afslappethed i musklen der lindrer.

IMS Akupunktur virker bl.a. ved:

  • Forkortet muskulatur
  • Hypersensitive nerveender
  • Ødemer og hårdt spændt væv

Ovenstående kendetegn vil ofte medføre smerter, selv om eventuelle medicinske undersøgelser viser, at der ikke er noget galt.

IMS Akupunktur bruges ofte ved spændinger i underarmen, det vi betegner som musearm, ved smerter omkring albuen, kaldet tennisalbue, og ved triggerpunkter.

Muskelforkortningen kan f.eks. være forårsaget af forkerte arbejdsstillinger, overanstrengelse eller træk, og vil medføre smerter, og nedsat mobilitet. Muskelforkortningen forårsager smerter ved at trække i muskelsenen og stresse og kompromittere leddene, som de bevæger. Dermed forværres slid og skader og medfører degenerative forandringer f.eks. sene irritation og slidgigt. Da disse skader oftest anses for at være lokale, mangler årsagen (muskelforkortningen) at blive undersøgt og behandlet.

​IMS behandlingen løsner de forkortede muskler, så muskeltrækket henover leddene slækkes og nervernes følsomhedsniveau normaliseres. Derved stimulerer IMS til opheling af nerver og muskler indtil smerten er væk.

​Holdbarheden af behandlingen varierer i forhold til årsag og varighed af problemet, – men de fleste oplever en langvarig effekt.

Frekvensen af behandlingerne er ca. 1 gang pr. uge. Antallet af behandlinger afhænger af problemets omfang og kroppens evne til at hele.